Όροι και Προϋποθέσεις

Πεδίο εφαρμογής & Σκοπός

Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις προορίζονται για τη ρύθμιση των σχέσεων ανάμεσα στο εμπορικό κατάστημα ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ (εφεξής, ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ή το Κατάστημα ή η Επιχείρηση), μια ελληνική επιχείρηση με έδρα στη διεύθυνση Δουκίσσης Πλακεντίας 70-72, 11523, Αθήνα, Ελλάδα με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ΧΧΧ, και σε εσάς (εφεξής, ο Πελάτης), σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές που εκτελούνται μέσω της τοποθεσίας web, η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση fanourakisjewels.gr (εφεξής το «Ηλεκτρονικό Κατάστημα» ή “On-line Store” ).

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή μέσω email στα στοιχεία που θα βρείτε στην σελίδα “Επικοινωνία”

Ορισμοί

«Έγγραφα σύμβασης τοποθεσίας». Ο όρος αυτός περιλαμβάνει τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, τη Δήλωση απορρήτου και την Πολιτική παράδοσης, επιστροφής και ακύρωσης. Γενικά, ο όρος περιλαμβάνει οποιαδήποτε σύμβαση, συμφωνία, επισήμανση ή πολιτική ενδέχεται να εκδίδει ή να δημοσιεύει η Επιχείρηση κατά καιρούς, η οποία ισχύει για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

«Ηλεκτρονικός κατάλογος προϊόντων» ή «Κατάλογος». Περιέχει όλα τα εμπορεύματα, τα πιστοποιητικά δώρων και τις υπηρεσίες που διατίθενται από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Ορισμένα είδη του καταλόγου ενδέχεται να μην διατίθενται ή να μην υπάρχουν στο απόθεμα κατά τον χρόνο που υποβάλλεται η παραγγελία. Επιπλέον, τα είδη μπορεί να αλλάζουν, να αντικαθίστανται ή να καταργούνται από καιρό σε καιρό κατά τη διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας.

«Παραγγελία αγοράς» ή «Παραγγελία». Το μήνυμα δεδομένων που στέλνει ο Πελάτης, ο οποίος ζητά την αγορά ενός προϊόντος, και μέσα από το οποίο εκφράζει την επιθυμία του να αγοράσει το προϊόν σύμφωνα με τις ποσότητες, τις τιμές, τους όρους και τις προϋποθέσεις που δηλώνονται σε αυτό.

«Επιβεβαίωση αγοράς». Το μήνυμα δεδομένων που δημιουργείται από το ηλεκτρονικό κατάστημα και στο οποίο η Εταιρεία εκφράζει τη συμφωνία της να διεκπεραιώσει την παραγγελία που υπέβαλε ο Πελάτης. Η Επιβεβαίωση αγοράς επιβεβαιώνει ότι η Εταιρεία πώλησε και ο Πελάτης αγόρασε τα εν λόγω είδη και καταγράφει τον χρόνο αγοράς. Το μήνυμα περιλαμβάνει έναν αριθμό παραγγελίας, έτσι ώστε οι Πελάτες να παρακολουθούν την παράδοση των παραγγελιών τους.

Αποδοχή της παραγγελίας

Η αγορά των προϊόντων πρέπει να επιβεβαιωθεί κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ» (CONFIRM ORDER), που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της φόρμας παραγγελίας και υποδεικνύει τη ρητή αποδοχή του Πελάτη καθενός και όλων των Όρων και των Προϋποθέσεων, όπως εμφανίζονται στην τοποθεσία web του Καταστήματος. Ο Πελάτης δεν επηρεάζεται από κανενός είδους αλλαγές που πραγματοποιούνται στους όρους και τις προϋποθέσεις μετά από αυτό το σημείο.

Μετά την αποδοχή, ο χρήστης γίνεται Πελάτης της Εταιρείας, όπως ο όρος αυτός διατυπώνεται στους όρους και στις προϋποθέσεις. Οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία προσφέρεται μετέπειτα από την ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ θα διέπεται από νέα συμφωνία.

Οι πελάτες που επιθυμούν να διαβάσουν πιο προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις μπορούν να τους εκτυπώσουν ή να τους αποθηκεύσουν σε ηλεκτρονική μορφή.

Μετά την αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων, η ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ θα στείλει στον Πελάτη την επιβεβαίωση αγοράς και τους πλήρεις όρους και προϋποθέσεις μέσω email εντός των επόμενων 24 ωρών.

Διά του παρόντος ενημερώνεστε ότι η ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ διατηρεί αρχεία με όλα τα έγγραφα ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Τυχόν σφάλματα στα προσωπικά δεδομένα του Πελάτη μπορούν να διορθωθούν στην ενότητα «Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ» (MY ACCOUNT) και να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές συναλλαγές. Αν το σφάλμα επηρεάζει την τρέχουσα παραγγελία, ο Πελάτης πρέπει να επικοινωνήσει με το Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Παρακολούθηση και Ιστορικό παραγγελιών

Μπορείτε να δείτε τις παραγγελίες σας από το «Ο Λογαριασμός μου» (My Account) και κάνοντας κλικ στο «Προβολή των παραγγελιών μου» (View my orders). Εκεί μπορείτε να βλέπετε τις προηγούμενες παραγγελίες σας ή την κατάσταση της τρέχουσας παραγγελίας σας.

Αν δεν έχετε λογαριασμό, επικοινωνήστε με το Κατάστημα, το οποίο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας ενημερώσει για την κατάσταση της παραγγελίας σας.

Επιθεώρηση προϊόντος

Έχετε υπ’ όψιν ότι εσείς φέρετε την ευθύνη για τα προϊόντα που παραγγείλατε από τη στιγμή που θα παραδοθούν. Αν η συσκευασία είναι κατεστραμμένη, μην δεχτείτε να παραλάβετε τα είδη. Παρά τα νόμιμα δικαιώματά σας, είναι δική σας ευθύνη να επιθεωρείτε το προϊόν και να αναφέρετε οποιαδήποτε ενδεχόμενα προβλήματα. Αν οποιοδήποτε προϊόν είναι ελαττωματικό ή δεν είναι αυτό που παραγγείλατε, μπορείτε να επιστρέψετε το ελαττωματικό προϊόν στην εταιρεία μας και θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα για την αγορά και όλα τα έξοδα αποστολής.

Διαθεσιμότητα και εγκυρότητα των προσφερόμενων προϊόντων

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρούμε σε απόθεμα όλα τα είδη που προσφέρονται στην τοποθεσία web. Αν παραγγείλετε προϊόντα που δεν υπάρχουν σε απόθεμα, διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε την παραγγελία. Θα ενημερωθείτε σχετικά με email και θα σας επιστραφούν οποιαδήποτε ποσά έχετε καταβάλει.

Οι τιμές και οι προσφορές που εμφανίζονται στην τοποθεσία web είναι έγκυρες τη στιγμή που εμφανίζονται, εκτός εάν υπάρχουν άλλοι συγκεκριμένοι όροι στην τοποθεσία web, οι οποίοι υποδεικνύουν κάτι διαφορετικό. Ενδέχεται να υπάρχουν λάθη στις τιμές και στην ορθογραφία.

Παραγγελίες

Το ηλεκτρονικό κατάστημα λειτουργεί όλο το 24ωρο. Παρόλ’ αυτά, το κατάστημα μπορεί να κλείνει κατά διαστήματα για συντήρηση. Για δική σας ευκολία, προσπαθούμε να εκτελούμε όλες τις εργασίες συντήρησης τη νύχτα.

Για να ολοκληρώσετε μια αγορά στην τοποθεσία fanourakisjewels.gr θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να είστε σε θέση να διεκπεραιώσετε έναν εκ των κάτωθι προσφερόμενων τρόπων πληρωμής:

  • Πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (δείτε στην ενότητα “Ασφαλείς Πληρωμές” για περεταίτω πληροφορίες)
  • Έμβασμα σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ
  • Αντικαταβολή

Ενδέχεται να απορρίψουμε μια προσφορά ή να ακυρώσουμε μια παραγγελία υπό οποιαδήποτε από τις παρακάτω συνθήκες, χωρίς να φέρουμε ευθύνη για τυχόν ζημίες ή έξοδα. Προτού προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια για να επιλύσουμε το πρόβλημα, θα σας ειδοποιήσουμε με email και θα επιστρέψουμε οποιαδήποτε χρήματα έχουν καταβληθεί:

  • Τα στοιχεία πληρωμής σας είναι λανθασμένα ή μη επαληθεύσιμα
  • Η παραγγελία σας μπορεί να είναι δόλια ή να σχετίζεται με εγκληματικές ή παράνομες δραστηριότητες
  • Προέκυψε ακούσιο σφάλμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως σφάλμα πληρωμής, για παράδειγμα
  • Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι είστε ανήλικοι

Με την πραγματοποίηση παραγγελίας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, προτίθεστε να αγοράσετε τα προϊόντα που επιλέξατε σύμφωνα με τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις. Μπορούμε να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε την παραγγελία κατά τη διακριτική μας ευχέρεια.

Μπορούμε να δεχόμαστε μόνο παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ή τηλεφωνικώς. Δεν δεχόμαστε παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω email, επιστολής ή φαξ.

Αν παραδοθεί κατά λάθος άλλο είδος στον Πελάτη, η ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ θα παραδώσει στον Πελάτη το σωστό είδος χωρίς πρόσθετο κόστος.

Αν κάποιο είδος είναι σπασμένο, κατεστραμμένο ή σε κακή κατάσταση όταν το παραλάβει ο Πελάτης, η ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ θα αντικαταστήσει το είδος χωρίς πρόσθετο κόστος.

Επιβεβαίωση της αγοράς

Η αγορά σας επιβεβαιώνεται όταν κάνετε κλικ στο «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ» (CONFIRM PURCHASE) και, μόλις εμφανιστεί η απόδειξη στην οθόνη, συμφωνείτε να πραγματοποιήσετε την αγορά. Εντούτοις, ανατρέξτε στην ενότητα «Επιστροφές» (Returns).

Η απόδειξη που εμφανίζεται στην οθόνη σας είναι μια αυτοματοποιημένη επιβεβαίωση ότι λάβαμε την παραγγελία σας. Παρόλα αυτά, η επιβεβαίωση δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει δεκτή την παραγγελία σας. Διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε την παραγγελία σας ακόμα και αφότου λάβετε την αυτόματη επιβεβαίωση. Σε αυτή την περίπτωση, θα ενημερωθείτε.

Αν έχετε κάνει λάθος στην παραγγελία σας, επικοινωνήστε με το Κατάστημα το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια. Φροντίστε, ωστόσο, να εξετάζετε τα στοιχεία προτού υποβάλετε την παραγγελία σας.

Έλεγχος για απάτη

Προκειμένου να προστατεύουμε τους πελάτες μας και να διατηρούμε ασφαλείς της ηλεκτρονικές αγορές, ενδέχεται να επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία που παρέχετε όταν υποβάλλετε μια παραγγελία. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την επιβεβαίωση της διεύθυνσης και του τρόπου πληρωμής σας με στόχο την αποτροπή της απάτης.

Τιμές και φόροι

Όλες οι τιμές προϊόντων, τα έξοδα αποστολής και οι υπόλοιπες υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. Τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται ανά παραγγελία. Θα σας παρέχουμε πάντα τη συνολική τιμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, των χρεώσεων και του κόστους παράδοσης, αν υπάρχει.

Οι τιμές που αναφέρονται στην τοποθεσία web είναι εκείνες που ισχύουν κατά τον χρόνο της αγοράς. Οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς ειδοποίηση, αλλά δεν θα πραγματοποιούνται αλλαγές σε παραγγελίες που έχουν γίνει δεκτές.

Ασφαλής αγορά

Στην ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα προσωπικά στοιχεία των Πελατών μας. Χρησιμοποιούμε το τυπικό πρωτόκολλο κρυπτογράφησης του κλάδου, το οποίο είναι γνωστό ως Secure Socket Layer (SSL) για να διατηρούμε ασφαλή τα στοιχεία της παραγγελίας σας. Όλες οι παραγγελίες μεταδίδονται σε κρυπτογραφημένη μορφή. Προκειμένου να διασφαλίζετε ότι η εφαρμογή σας είναι ασφαλής, να ελέγχετε το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο ενόσω βρίσκεστε στην ενότητα παραγγελιών. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν κάποιο σύμβολο για να σας ειδοποιούν ότι βρίσκεστε σε ασφαλή τοποθεσία web. Όταν δημιουργείτε λογαριασμό στην εταιρεία μας, αρχειοθετούμε τα στοιχεία αποστολής και τιμολόγησής σας, αλλά τα στοιχεία αυτά δεν θα χρησιμοποιούνται από κανέναν άλλον εκτός από την ΦΑΟΥΡΑΚΗΣ και τους τρίτους που παρέχουν υπηρεσίες σε σχέση με την τοποθεσία fanourakisjewels.gr.

Για αγορές με πιστωτική κάρτα, οι Πελάτες πρέπει να παρέχουν τον κωδικό επαλήθευσης κάρτας (CVC). Ο κωδικός CVC είναι ένας 3ψήφιος ή 4ψήφιος αριθμός ή ένας κωδικός που σχετίζεται με τα στοιχεία που είναι εκτυπωμένα επάνω στην πιστωτική κάρτα. Αυτό το χαρακτηριστικό ασφάλειας έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους καταναλωτές από την απάτη. Ο κωδικός σας CVC δεν θα αποθηκευτεί στα συστήματά μας και θα πρέπει να πληκτρολογείτε τον αριθμό κάθε φορά που πραγματοποιείτε αγορά από την fanourakisjewels.gr.

Ανήλικοι

Η τοποθεσία μας δεν προορίζεται για παιδιά κάτω των 18 ετών. Δεν συλλέγουμε ούτε αποθηκεύουμε σκόπιμα στοιχεία για ανηλίκους. Εάν ενημερωθούμε ότι κάποιο παιδί πραγματοποίησε αγορά χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα, θα ακυρώσουμε αμέσως την πώληση, κατόπιν αιτήματος του γονέα, και θα επιστρέψουμε οποιαδήποτε ποσά καταβλήθηκαν, αφού επιστραφεί το προϊόν.

Φωτογραφίες

Ορισμένα είδη ενδέχεται να εμφανίζονται λίγο μεγαλύτερα ή μικρότερα από το πραγματικό τους μέγεθος λόγω των ρυθμίσεων της οθόνης και των τεχνικών φωτογράφισης. Άλλα είδη ενδέχεται να εμφανίζονται μεγαλύτερα από το πραγματικό μέγεθος, προκειμένου να φαίνονται καθαρά οι λεπτομέρειες, ή μικρότερα από το πραγματικό μέγεθος για να φαίνονται ολόκληρα. Επίσης, οι αποχρώσεις των προϊόντων στις φωτογραφίες στο Ηλεκτρονικό κατάστημα ενδέχεται να επηρεάζονται από την ανάλυση της οθόνης σας και να διαφέρουν από την πραγματική απόχρωση.

Ευθύνη της Επιχείρησης

Η ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ εγγυάται την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του Ηλεκτρονικού καταστήματος.

Εγγυόμαστε την προστασία των καταναλωτών και τα νόμιμα δικαιώματα των χρηστών.

Η παραβίαση των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή ή την ακύρωση προϊόντων ή υπηρεσιών που αγόρασε ο Πελάτης.

Ο Πελάτης συμφωνεί να χρησιμοποιεί σωστά τις υπηρεσίες, χωρίς να παραβιάζει τον νόμο ή να καταπατά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τρίτων.

Ευθύνη του Πελάτη

Ο Πελάτης εγγυάται την ακρίβεια των δεδομένων που παρέχονται στα έγγραφα της σύμβασης, έτσι ώστε να αποφεύγεται η πρόκληση οποιασδήποτε βλάβης στην ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ λόγω ανακριβών πληροφοριών.

Η μη τήρηση αυτών των όρων και των προϋποθέσεων ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την ανάκληση ή την ακύρωση των υπηρεσιών από την ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του Πελάτη, ο οποίος δεν θα δικαιούται αποζημίωση.

Πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία

Τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας σε ό,τι αφορά τα έργα, τα εμπορικά σήματα, τα λογότυπα και οποιεσδήποτε άλλες προστατευόμενες πληροφορίες περιλαμβάνονται στην τοποθεσία web της ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία της ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ή των τρίτων που έχουν εξουσιοδοτήσει τη συμπερίληψή τους στην τοποθεσία web. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή, διανομή, εμπορική προώθηση ή μετατροπή αντίστοιχων έργων, εμπορικών σημάτων, λογότυπων κ.λπ. συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ή του κατόχου των δικαιωμάτων και ενδέχεται να οδηγήσει στη λήψη νομικών ή άλλων μέτρων για την προστασία των εν λόγω δικαιωμάτων.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που ενδέχεται να προσπελάζονται από τους Πελάτες στην τοποθεσία web ενδέχεται να προστατεύονται από δικαιώματα βιομηχανικής, πνευματικής ή άλλης ιδιοκτησίας. Η ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την παραβίαση των εν λόγω δικαιωμάτων από τους χρήστες.

Εγγυήσεις

Η ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ είναι υπεύθυνη προς τον Πελάτη για ελαττώματα που εντοπίζονται εντός δύο ετών από την ημερομηνία παράδοσης, όπως απαιτείται από τον νόμο. Η εγγύηση δεν καλύπτει ελαττώματα που προκλήθηκαν από κακή ή ακατάλληλη χρήση των προϊόντων ή άλλα ελαττώματα που αποκλείονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Νομοθεσία και δικαιοδοσία

Η σχέση ανάμεσα στην ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ και στον Πελάτη διέπεται από την ελληνική νομοθεσία και όλες οι διαφορές θα επιλύονται από τα ελληνικά δικαστήρια.

Η Επιχείρηση θα ασκήσει δίωξη για οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των όρων και οποιαδήποτε ακατάλληλη χρήση της τοποθεσίας web, χρησιμοποιώντας κάθε ισχύον αστικό και ποινικό μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει στους καταναλωτές μια πλατφόρμα για την ηλεκτρονική διευθέτηση των αξιώσεών τους. Αυτή η πλατφόρμα είναι προσπελάσιμη από τους καταναλωτές στη διεύθυνση: http : //ec.europa.eu/consumers/odr/

Scroll to top